bilverkstad

Vägen från Nacka till varenda bilverkstad i Kalifornien

Som jag har berättat om många gånger förut så var jag på en fantastisk resa i USA för ett tag sedan. Vi åkte mycket bil, det var lite som en roadtripp. Det var framförallt detta bil åkande som ledde till många spännande situationer. Man skulle kunna säga att vi stannade oftare vid en verkstad än vid bensinmackar, och då körde vi ändå en Ford F150. Jag vill inte få det att låta som jag har något emot våran fina ford, men vi hade ganska mycket otur med bilen. USA är verkligen ett fint land när ens ford krånglar, man ser en certifierad fordverkstad lika ofta som man ser en vanlig bilverkstad i Sverige. Det kryllar av dom.

verkstad no.9

okej vi räknade inte direkt antalet, men det var utan tvekan tvåsiffriga besök på bilverkstad. Ett riktigt tröttsamt verkstads stopp var efter att vi försökt köra till det kända racetrack playa i Death valley. Vi visste att vägen dit skulle vara svår men en ford F150 borde inte ha några problem med denna rutten enligt parkvakterna. Resultat av denna utflykt: många mils bogsering och en ny tripp till våran familjära fordverkstad.

man ser en certifierad fordverkstad lika ofta som man ser en vanlig bilverkstad i Sverige

BilVERKSTAD NO.3

Denna var en av de mer dramatiska resorna till verkstaden. Eller det var ju egentligen inte resan till verkstaden som var dramatisk, det var dom aldrig. Vi hyrde vår Ford i Oakland som vi flög till, efter ständigt krångel med att bara ta sig ur staden utan att hamna på en bilverkstad så lyckades vi ta oss till Yosemite. Av någon anledning så lyckades vi med våran tur hitta den ända vägen in där det inte var en bom och en varnings skylt om hur igensnöade vägarna var. Vi lyckades komma en rätt bra bit in med vår ford men i en backe så släppte greppet helt. Den där pinnen som hjulet sitter fast i rycktes nästan av när vi slog i något medens vi gled ner för backen på sidan. Det är väldigt tur att vi inte skadade oss och väldigt konstigt att vi fortsatte resan. Resultatet av denna utflykt var att vi blev stationära några dagar i San Fransisco medens bilen lagades, det var iof trevligt det med.

Efter dessa veckor så tycke min vän det skulle bli fint att få byta Forden, mig och USA mot Nacka, Prius och sin dotter.