Lamellgardin

Vad är lamellgardiner?

Lamellgardin är något som blivit alltmer populärt bland framförallt villaägare. För med hjälp av lamellgardiner får man en heltäckande gardin för hela fönstret. Något som kan vara svårt om man har flera fönster bredvid varandra eller ett väldigt stort sådant. Det är också den stora anledningen till varför allt fler väljer att använda sig av lamellgardiner.

Det finns helt enkelt väldigt många fördelar med detta som gör att man får både insynsskydd och solskydd. Samtidigt så kan de släppa igenom ljus men utan att det är störande, om man vill det. Något som kan vara svårt med andra varianter av gardiner där man antingen blockerar allt eller inget. Nu med lamellgardiner är det dock inga problem att få ett ljust men samtidigt insynsskyddat hem. Något som personer som bor på bottenvåningen kan tycka är väldigt skönt. För vem vill egentligen att någon annan ska kunna titta in där man bor.

Om man nu undrar ”vad är lamellgardin?”, är svaret relativt enkelt. Det är en gardin som består av flera långa remsor och som påminner om en persienn. Skillnaden är att remsorna är horisontala istället för vertikala. Något som gör det enkelt att skydda hemmet mot insyn och även mot solljus.

Vart kan man köpa lamellgardiner?

Om man nu tycker att det låter som en bra investering att köpa lamellgardiner så är det inte svårt att hitta sådana. För det finns gott om alternativ att välja mellan då det finns både vanliga och e-butiker. Fördelen med lamellgardiner är dessutom att storleken på fönstret sällan spelar någon roll. Du behöver därför inte mäta lika noggrant som med andra former av gardiner.

När du sedan monterar upp dem är det inte heller något som är svårt. Istället är lamellgardiner väldigt enkla att montera, även för den som annars har svårt med händiga saker och ting. Vilket även det är en stor fördel gentemot de allra flesta andra typer av gardiner som finns.

Lamellgardiner går dessutom att köpa relativt billigt om man jämför med en del andra varianter mot insyn och sol. Det är helt enkelt ett väldigt smidigt och bra alternativ för den med stora fönster. Just för att det helt enkelt saknas några andra praktiska alternativ. Dessutom passar de in i nästan alla hem utan några problem. Anledningen är att det finns gott om olika färger och nyanser att välja mellan. Sammantaget är lamellgardiner ett alternativ som passar för nästan alla hem och smaker.

Vad ska man tänka på?

Då det inte alls är på samma sätt som med andra gardiner är det färre saker och ting att tänka på. Man behöver inte oroa sig över att de inte passar då det är enkelt att mäta ut. Dessutom behöver man inte riskera att köpa för stora eller för små. Det enda man egentligen måste göra är att tänka på att få tillräckligt stora som passar den valda ytan. Lamellgardiner är också enkla att montera. Om man behöver hjälp är det sällan några problem att hitta någon som kan hjälpa en. I vissa fall kan enbart en lamellgardin göra jobbet beroende på fönstrets storlek.

Att beställa

Möjligheten att beställa lamellgardiner finns där. Fördelen är att man får hem produkterna utan att anstränga sig, samtidigt som man kan jämföra priser direkt. En annan mycket givande fördel är att det spelar ingen roll om du bor utanför Sundsvall eller Ystad. Produkterna kommer att skickas till dig och du får vänta några arbetsdagar innan produkten anländer.