Yrkesexpert på stambyte i Stockholm

Stambyte i Stockholm jämfört med Relining

Stambyte i Stockholm jämfört med relining är en omdebatterad fråga som inte ens de mest insatta i ämnet har kunnat reda ut. För varje variant har sina fördelar och nackdelar. Detta bör man tänka på och det är inte alltid enkelt att känna till vad som är bäst.

Framförallt kan man med en relining komma undan till ett mycket lägre pris än om man genomför ett stambyte. I längden kan det bli mycket dyrare att utföra en relining. Anledningen är att det inte är så enkelt som man kan tro. Det finns alldeles för många faktorer som spelar in i det här. Vilket innebär att det blir i slutändan väldigt svårt att avgöra vad som är bäst. Stambyte är vad de allra flesta rekommenderar och är inte lika omtalat och kontroversiellt som relining.

Fördelen med att utföra en relining kontra ett stambyte är att man inte behöver slita upp golv eller riva väggar. Allt arbete utförs inifrån rören vanligtvis och man slipper därmed sådana kringkostnader. Man får dock inte glömma att man med en relining har kvar de gamla rören. Även om de fått nytt innermaterial är det inte alltid säkert att rören kommer att hålla lika länge. Speciellt om man väljer att byta ut dem. Därför är det något man verkligen måste tänka på.

Stambyte jämfört med relining

Att utföra ett stambyte jämfört med relining är alltid att rekommendera. För när man utför en relining får man som sagt inga nya rör utan behåller de existerande. Även om innermaterialet är nytt är rören i sig fortfarande väldigt gamla.

Man får därmed en ökad risk för skador och läckage mot om man istället gjort ett stambyte. Inte heller kommer relinade rör att hålla lika länge som nya gör. Något som man verkligen måste tänka på när man ska välja mellan de olika varianterna. För i slutändan kommer det troligtvis att behövas bytas ut om man gör en relining.

I bästa fall har man köpt sig själv mycket tid innan man måste utföra ett stambyte. I slutändan kommer man alltid behöva göra ett sådant vare man vill eller inte. Sen har vi en faktor som precis nyligen börjat spela in i valet mellan stambyte och relining.

Försäkringsbolagen har nu gått ut och varnat sina kunder om att rör som fått en relining inte alltid täcks av försäkringen. Något som kan leda till att man själv får bekosta alla skador som uppstår ur egen ficka. Trots att man under hela tiden betalat för en försäkring.

Välj alltid att utföra ett stambyte

Även om det på kort sikt kan verka vara billigare att utföra en relining är det i längden nästan alltid dyrare. Det är nämligen som så att man kommer behöva göra ett stambyte i stockholm men man har med en relining köpt sig lite extra tid.

Man får inte heller samma försäkringsmöjligheter om man utför en relining. Anledningen är att, då det i värsta fall kan leda till att man inte längre har något skydd. Något man absolut inte vill riskera då skador orsakade av stammarna kan vara väldigt stora. Vilket då innebär att man får bekosta dessa ur egen ficka.

Att tänka på

Vid stambyte finns det mycket att tänka på. Framförallt är det ett större renoveringsprojekt som kräver god planering. Att ha en kontinuerlig kontakt med företaget som utför stambytet i Stockholm är även det viktigt. På så vis delar du med dig av planeringen som renoveringsföretaget kan förhålla sig till.