Smidesverkstad

Smide och egna möbler!

Det här kommer bli en grej inom homestyling! Att designa möbler i design och sen låta lokala smidesverkstäder producera det efter ens egna skisser. Jag har sett så många bloggar i USA skriva om det här då det är en ganska stor grej i Newyork redan.

En sak som blivit uppmärksammat i USA är plagiatet. Scenariot: en privatperson ser en fantastisk designmöbel som personen i fråga gillar men inte vill betala för, så de gör en egen.
Detta är alltså inte okey och är något man måste ta hänsyn till när man försöker smida möbler. Det  man kan tänka på dock är att om man tar inspiration från två olika möbler och slår ihop det till en egen, då är det inte plagiat och det räknas som helt okej. Det är ju dock mycket trevligare att göra sina egna möbler från grunden.

Börja med något simpelt, tex en pall, resultatet kan variera beroende på många variabler så det är bra att gör ett test först

Det gäller att man hittar en smidesverkstad som är lätt att ha att göra med, de kan ibland vara lite svåra. I New York så finns det redan en mekaniska verkstad som helt har sadlat om från traditionella uppdrag till att enbart göra personligt designade metall möbler. Så som utvecklingen ser ut idag så är det långt kvar tills detta kommer att ske i Sverige, men man får väl drömma. MVH Brilliance