brandskydd

Skaffa brandskydd bör du, annars dör du!

Kanske inte det bästa ämnet att skämta om, förlåt.

Det är vanligt i vårt land att folk underskattar farorna med te.x en öppenspis. Att inte kolla över ett ordentligt brandskydd för sitt hus och därmed riskera livet på sin familj. Det känns som ett skämt att någon skulle offra så mycket på grund av, ja jag vet inte vad det finns för anledningar. Ändå så är det ett mycket stort antal svenska hushåll som inte har ett tillräckligt bra brandskydd för att de skall kunna anse sig säkra från bränder i sitt hem.

Det är dock svårt att hitta en offentlig byggnad där det finns några värdefulla föremål som inte har ett väldigt väl arbetat brandskydd värt en mindre förmögenhet.

Det är viktigare för ett företag att säkra sina egendomar än vad det är för en familj att säkra sina egna liv.

Under sommaren så brukar ett dussin villor och fritidshus brinna ner, oftast är det på grund av slarv och dumheter. De flesta bränder startar på kvällar och nätter när familjen har somnat. Oftast så vaknar familjerna och hinner ut, men det händer alldeles för ofta att någon har glömt byta batteri i brandvarnaren.

Det har varit massvis med kampanjer och uppmärksammanden på hur viktigt det är att te.x släcka ljusen efter sig när man åker hemifrån men ändå så händer så många tragedier. Så snälla låt det sluta, tänk på era nära och kära, ha ett ordentligt brandskydd hemma.