markiser

Nya bud när det gäller markiser!

Markiser är ett solskydd som får ett tråkigt hem att lysa och skapar samtidigt en fantastiskt härlig känsla av att vara hemma. Främst är markiser är väldigt bra solskydd för både människorna, växterna och möblerna inomhus. Möbler kan dra på sig slitage av solljuset och blekna vilket inte alls är önskvärt samtidigt kan växter få för mycket ljus och dö ut. Markiser är ett effektivt solskydd som används i väldigt många hushåll på ett önskvärt sätt. Det finns idag väldigt många olika typer av markiser och marknaden är väldigt utbredd. Det finns bland annat väldigt många olika företag som är specialiserade på solskydd överlag och säljer därtill bland annat persienner, gardiner och liknande. För oavsett hur mycket vi gillar sommaren så är inte solen i ögonen något vi tycker är härligt dygnet runt. Markiser och de andra typer av solskydd som finns hjälper oss att reglera hur mycket sol vi ska ta in till hushållet och när vi vill ha det. Det är framför allt jobbigt med solljus tidiga sommardagar på semestern. Utan solskydd såsom markiser väcks man upp av solljuset vid soluppgången som ligger väldigt tidigt till under somrarna.

Idag tillhandahåller företagen som säljer markiser, dessa i väldigt bra kvalité och det är vanligt att man får garanti på dessa upp till fem år. Garantin gäller då främst mot skador såsom blekning, röta eller mögel som skulle kunna uppkomma. Markiser finns i lite olika tyger och för olika delar av hushållen. Det finns både fönstermarkiser och terrassmarkiser men även vertikalmarkiser och sidomarkiser.

Fönstermarkiser bidrar till ett svalare rum under de soligare dagarna vilket kan vara en behaglighet som är önskvärd. Vanlig fönstermarkis har ett tyg som håller ute solljuset helt och priset på dessa brukar ligga runt 1500 kr. Det finns dock specialanpassade fönstermarkiser och de med speciella mönster som kostar något mer på marknaden idag.

Terrassmarkiser är väldigt populära och är önskvärt på alla terrasser. Genom att ha markiser på terrassen så kan man njuta av den härliga sommaren på sin egen terrass utan att behöva vara i solen om inte det önskas. Exempelvis kan det vara så att man har grillat eller vill sitta med datorn på terrassen och då är markisen på terrassen ovärderlig. Terrassmarkisen är ganska mycket dyrare än den vanliga fönstermarkisen, detta beror dock på hur stor den skall vara men de flesta kostar i regel mer. Vill man ha det ytterligare lite bättre så kan man köpa en markis med en motor som regleras genom en fjärrkontroll. Dessa har blivit allt mer populära men kostar något mer på marknaden idag. Det är fortfarande väldigt vanligt att man använder sig av en vev som man kan köpa till och reglera markisen manuellt genom den.

Markiser köps vanligtvis idag med en löstagbar kappa, vilket innebär att man kan byta ut tyget på markisen. Genom att inhandla en sådan markis så kan man förnya tyget ifall det skulle vara så att den blivit för smutsig eller börjar mögla. Det kan också vara till fördel med avtagbar kappa ifall man vill byta utseende någon gång, istället för att behöva köpa en ny markis.