solskydd

Nu tar solen! vilket solskydd, persienner eller markiser?

Himla va solen bränner nu alltså! Som så många här i Sverige och europa så tror vi ju inte på AC, det är iof förståligt då det bara är varmt ett par veckor om året. Nu när det är ordentligt varmt dock, nu får man ha alla fönster och dörrar på vid gavel. Det är nu man skulle haft ett ordentligt solskydd, frågan är då bara vad man skulle ha?

Rätt solskydd

Om man har rätt solskydd så borde inte dessa värmeproblem var så stort problem, skuggan kan göra mer än vad man tror för att sänka värmen inomhus. Vi som privatpersoner har dock ganska dålig koll på solskydd då det som sagt nästan aldrig är sol här.

Markiser

markiser

Typiskt bra för att få bort solljuset utan att man ser eller känner sig instängd. Om man lägger lite extra krut på sina markiser så kan de bli ett fint design element som dom skrev om på Detaljhandel.nu. Det stora minuset är dock att det kan bli dyrt och framförallt om man inte är noggrann med hur man sköter dem. Pinnarna kan gå av och tyget kan gå sönder av stark vind.

persienner

persienner

Ett vanligt och smidigt solskydd som är mycket billigare än markiser och hållbarare. Det tråkiga med persienner är dock att det ser väldigt tråkigt ut utifrån när det är helt nervevat i fönstren, man vill ju inte att grannarna tror att man håller på med något fuffens. Det finns dock idag mycket finare persienner än de vanliga silvriga som man är uppväxt med. I solskydds syfte så är det oslagbart smidigt.