Matgrupper

Matgrupper

Runt bord | fyrkantigt bord | 2-6 stolar. En matgrupp för ditt hem. Här finner du; avlånga, fyrkantiga, ovala och runda matbord med 2, 4 eller 6 platser. Behöver du tillfälligt eller permanent extra utrymme finns flera av borden i grupperna med klaff eller med iläggsskiva. Behöver du ytterligare stolar till det eller till bordets gavelsidor, finns de flesta stolsmodeller även att finna i kategorin Köksstolar (länk i intro-text).

Matgrupper med klaff eller iläggsskiva till bordet är inte bara praktisk, utan även extra lönt att ur ett ekonomiskt perspektiv fundera över. Har man i hemmet en växande familj med barn eller en familj med snart avflyttande tonåringar finns bordet redan på plats och det enda som behöver göras är att lägga i eller ta ur iläggsskivan.

Stil, material & design

Har ni redan bestämt er för storlek och form på er nya matsalsgrupp, är nästa steg att välja material, färg och eventuell klädsel till stolarna.

Fråga er själva vad ni tycker om och vad som passar i ert hem.  Skall er nya grupp vara helt i trä, olja trärent eller lackerat färgat? Här finns också modeller i glas, modeller med inlagda stenskivor (granit) samt modeller i blandade material. Du väljer även om stolarna ska vara oklädda eller klädda, om valet är det senare finns ofta många val mellan både klädsel i ordentligt möbeltyg, skinn eller konstskinn. Oklädda matstolar i trä finns precis som borden i olika ytbehandlingar; oljat, lackat och färgat. Nyanser och toner finns i allt mellan björk, valnöt, körsbär och ek.

Matsalens/ kökets form och inredning påverkar naturligtvis mycket vad som passar i just ditt hem. Vilket kan innebära att befintliga stolar till en grupp inte faller i smaken. Som tidigare nämnts finns flera av borden i grupperna att köpa separat utan stolar. Kategorin Matbord finns även den länkad i introtexten.

De flesta varianter av matgrupper och matsalsgrupper i vårt sortiment är lagervaror och redo för omgående leverans till dig! Frågor som denna text eller produktspecifika texter inte ger svar på kan du alltid vända till oss via mail eller telefon.

Hur underhålls matbordet på bästa sätt?

Materialen som våra matsals- respektive köksbord är tillverkade i är mycket lätta att rengöra och hålla efter. Till exempel klarar en lackad MDF-skiva att torkas av med en lätt fuktad trasa, samma metod gäller även för lackade ytor av massivt trä. Glas- och metalldetaljer är mycket stryktåliga och tål att blötas och behandlas med rengöringsmedel anpassade för glas respektive metall. Snyggast är kanske våra matbord med oljade träytor! Något viktigt att tänka på med dessa ytor är att de regelbundet bör oljas in, minst en gång om året.