bärgning

hur får man tag i tex en bärgare med en död iphone?

En sak som är lite spännande är hur mycket folk vågar lite på sina smartphones, vi tror att de kan rädda oss i de flesta kriser, om vi kör vilse har vi en gps, om vi får bensin stop kan vi ringa efter en bärgning osv. Denna snedvridna trygghetskänsla tillsammans med ett extremt användande och sämre batteritider skulle kunna leda till ett gäng kanske jobbiga knipor. 

När det gäller vad som händer om våran telefon dör, vilket den gör rätt ofta för mig iallafall, så är vi extremt dåligt förberedda. Somna på sista tåget hem, tappa bort hotel nyckeln eller vad som helst. Hur många nummer kan vi egentligen utantill om det skiter sig? Jag kan bara mitt eget, inte ens min familjs. Är det då någon som skulle kunna få tag i en bärgare utan batteri i telefonen? nej precis.

Sedan jag började tänka på detta så har jag nu lagt min gamla iphone i bilen, laddad och avstängd med en bunt nummer i. Alla har vi väl någon gammal och ganska funktionell telefon liggande hemma, använd den för tusan. Det finns fortfarande kontantkort, jag vet att det känns rätt gangster att köpa ett kontantkort.

Om du inte göra detta för att du tror att du klarar dig, tänk då på dina nära och kära, hade du inte velat att de kunde höra av sig i nöd? Hoppas ni haft en säker sommar och inte regnar bort.