heltackningsmatta-att-ga-pa

Heltäckningsmattor i alla miljöer

En matta som är helt gjord i syntetfiber. Den har som huvudsakliga funktion att täcka ett helt golv brukar kallas för en heltäckningsmatta. Heltäckningsmattor är precis som det låter; mattor som täcker en väldigt stor yta. De flesta heltäckningsmattor är idag gjorda med syntetfiber men det kan även hända att man kombinerar ull med syntetfiber. Detta för att få en bra och slitstark matta.

Stockholms Mattlangett levererar skräddarsydda heltäckningsmattor för alla miljöer.

Fördelar med heltäckningsmatta

En stor fördel med en heltäckningsmatta är att mattan bidrar till att stegen från personer inte hörs. Ett vanligt användningsområde för en syntetfibersmatta är på kontor och i andra stora lokaler. Där det kan vara bra om det är tyst och steg från människor inte stör. Det är mycket enkelt att lägga en heltäckningsmatta och de flesta mattorna går att lägga på befintligt golv. Att beställa en heltäckningsmatta hos en försäljare är en väldigt lätt och smidig process. Det enda man behöver veta är hur stor yta man vill täcka med mattan. Sedan går det enkelt att beskära mattan utefter de mått som man önskar sig.

Textilmattor

Vidare kan heltäckningsmattor även kallas för textilmattor. Oavsett vilket begrepp man använder sig av så syftar man ofta på precis samma matta. En textilmattas främsta egenskap är som tidigare nämnt att den minska ljudnivån i en lokal. Förutom steg från människor så minskar en heltäckningsmatta även bullernivån och annat ljud som kan uppfattas som störande.

Ett vanligt användningsområde är som tidigare nämnt kontor och skolor. Men även i hemmet är en heltäckningsmatta relativt vanligt. Visserligen var det vanligare förr men än idag finns det rum som är inredda med en heltäckningsmatta.

Det vanligaste rummet att lägga en heltäckningsmatta i är sovrummet. Sovrummet är det rum i hemmet som det bör vara väldigt tyst i. För att man ska få en behaglig sömn. Är man två som sover i samma sovrum kan man vakna av att den ena personer går upp på natten. Med en heltäckningsmatta är stegen så pass tysta att man knappt märker om någon går i rummet.

Allergier

Innan man införskaffar sig en heltäckningsmatta kan det vara bra om man kontrollerar allergier. Så att man inte har några allergier mot damm. En heltäckningsmatta har en tendens att samla på sig lite mer damm än vad ett vanligt parkettgolv gör. Idag har dock heltäckningsmattorna utvecklats en hel del. Det går ofta att få dom rena från damm med hjälp av en vanlig dammsugare. Men om man exempelvis är astmatiker bör man vara medveten om att det krävs lite underhållning av heltäckningsmattan. Så att man inte drabbas av några besvär.

När man köper heltäckningsmattor är det vanligt att man först får låna med sig en mindre matta. Så att man kan lägga den på golvet för att kontrollera om färgen känns rätt. Många heltäckningsmattor har idag en grå nyans. Detta eftersom det känns väldigt naturligt för ett golv i korridorerna på en skola eller i ett kontor.

Priset för en heltäckningsmatta brukar sättas per meter eller kvadratmeter. Detta gör att man bara behöver betala för den mängd matta man är i behov av.