graverade skyltar

Graverade skyltar

Graverade skyltar är vanligen tillverkade av fasta material antingen mässing, nickel eller koppar men de förekommer även i aluminium, akryl, plast eller trä. Skyltar med gravyr förekommer i alla möjliga olika sorters storlekar och stilar, t.ex. för att monteras på tilldelade gåvor, konstpriser samt ramar. De flesta företag som arbetar med gravyr och skyltar gör också plastetiketter som de graverar men även ADA-skyltar och andra liknande skyltar för industriella verksamheter. Skövde gravyr arbetar idag på ett framgångsrikt sätt med gravyr. Förkommer gör även graverade skyltar med instruktioner och dylikt till industriella maskiner.

Graverade skyltar håller väldigt länge och används till väldigt många syften däribland på födelse och begravningsskyltar. Namnskyltar är graverade skyltar som passar bäst i plast. De är väldigt vanliga inom serviceverksamheter för att tydligagöra personalen, vilket de gör på ett betydligt prisvärt sätt. Något som blir allt mer populärt är de lite mer exklusiva akrylskyltarna. De förekommer vid unika tillfällen på dörrar samt numer frekvent på företagsskyltar. Graverade skyltar av trä är utformade för att användas inomhus, då de är av de allt mer känsliga materialet. De är vanligen gjorda av MDF samt ekfaner och återfinns vanligen på dörrskyltar. På dörrskyltar kan man även finna graverade skyltar i mässing som är väldigt vanligt för dessa typer av skyltar. Texterna på dessa skyltar är då graverade med hårdmetall fräs och utöver detta, förgylla texten med färg för att göra den lättläst och få bättre kontrast.

Minnesskyltar

Vi har alla speciella tillfällen i våra liv som behöver bli ihågkommen, det kan vara från ett barns födelse till den döda fastern eller ett älskat husdjur. Graverade skyltar är en källa för att minnas de speciella händelserna i våra liv. Det är väldigt vanligt att man även graverar skyltar för speciella presenter eller gåvor med ett budskap, specifikt till någon kär person. På samma sätt vill man gärna ha en medalj eller pokal efter något minnesvärt evenemang. Har man sprungit exempelvis ett maraton vill man gärna ha sitt namn med datum och plats på priset ingraverat. Graverade skyltar finns på de minnesvärda saker som håller människan kärt. Något annat som är vanligt att ha dessa på är exempelvis ramar. Man vill gärna ha en fin ram till sitt bröllopsfoto eller något jubileumsfoto och då vill man notera denna med en elegant gravyr med en berörande text som man kan åter minnas till.  Något som varit väldigt populärt länge är att man graverar skyltar på tavlor med barnets uppgifter kring längd, ålder vikt osv för att minnas detta förevigt. Dessa var tidigare gjorda i tenn men idag brukar man gravera dessa skyltar i det något dyrare materialet men mer exklusiva och långvariga, silver.

Skyltar inom industrin

Inom industrin brukar man välja att gravera skyltar i plast om man inte vill lägga någon större budget på detta men ändå ha en tålig skylt bl.a. mot UV-strålning, även om de förekommer graverade skyltar i aluminium och rostfritt stål. Man kan säga att graverade skyltar förekommer i alla möjliga sammanhang och i väldigt stora variationer vad gäller färg, pris, kvalité och material. Det är därför bra att tänka på vart man vill ha den graverade skylten och hur mycket pengar man vill lägga på den.