fasadrenovering

Fasadrenovering är som smink

Att sminka upp sig när man ska på dejt är något som anses normalt. Att vaxa bilen innan den ska säljas är också ett ganska vanligt knep för att klämma ut några extra slantar. Jag fick även höra av en vän och kollega att fasadrenovering brukar ske i samband med många lägenheter säljs i olika hyreshus. Det låter rimligt för företag att vänta med att renovera tills man vet att det kommer säljas, då kan man få ut lite extra värde.

Nu låter min referens till smink och dejting ganska hemsk helt plötsligt. att jämföra en dejt och en försäljning känns ju inte så särskilt fräscht, men jag hoppas ni förstår hur jag tänkte.

Men när jag fick höra det här med fasadrenovering så började jag fundera på om det verkligen är det rätta tillfället, alltså precis innan nya investerare. Jag kom att tänka på en taktik som chefen i tv-serien Scrubs använder sig av. Han har en dag om året då han accepterar förslag om nya inköp, alla andra dagar hänvisar han bara till att de skall återkomma då. Detta skulle kunna vara en grej för fastighetsförvaltare med. Om man då märker vissa trender i när folk flyttar in, te.x som i Stockholm så flyttar många in efter sommaren. Att då göra fasadrenoveringarna under sommaren, eller kanske innan eftersom hela Sverige lägger ner under sommaren, så kan man samman falla detta ihop med sin årliga inköps vecka.