brudbukett

Börjar du fundera på brudbuketter?

Det finns många olika typer av blommor som lämpar sig bra för en brudbukett. Enkelt förklarat så är en brudbukett den bukett med blommor som bruden bär med sig under bröllopet. En gammal tradition säger också att bruden ska vända ryggen mot de kvinnliga deltagarna på bröllopet och kasta ut brudbuketten över huvudet. Traditionen säger också att den som tar emot brudbuketten är nästa person som ska gifta sig.

Brudbuketten är i de flesta fall en otroligt vacker och genomtänkt bukett. Att välja blommor till sin blomsteranordning är inte det lättaste beslutet att ta.Det finns olika sätt att få tag i en brudbukett men det vanligaste är att man låter en blomsterbutik med utbildade florister låta sig skapa blomsteranordningen. Efter personliga önskemål kan floristen skapa en blomsteranordning med blommor till brudbuketten som gör buketten helt unik och personlig. Vi frågade en anställd på Interflora inne på Nordstan i Göteborg om hur de gör brudbuketter, de visade även lite bilder på några fantastiska buketter som dom gjort.

Vad gör en vacker brudbukett?

Det är kul att ha en personlig brudbukett istället för att köpa någon av de standardiserade och vanliga blomsteranordningarna. Beroende på vilka blommor man väljer till sin brudbukett så får buketten olika storlekar. Det finns inga direkta riktlinjer för hur stor en brudbukett ska vara utan det är något som man ofta kan bestämma själv. En liten tumregel är att inte göra den allt för stor eftersom det blir otympligt att bära med sig blommorna under bröllopsceremonin.

Blommor till brudbukett kan variera stort och det finns inga bestämmelser för vilka blomsorter man ska ha i sin brudbukett. Däremot finns det många blommor som verkligen lämpar sig för en brudbukett. Ofta önskar många kvinnor att ha vita blommor i sin brudbukett.

En av de absolut populäraste blomstersorten i en brudbukett är den vita rosen.

Det är en mycket vanlig blomma i buketten då den är väldigt lättarbetad och det går att skapa fantastiska brudbuketter med inslag av den vita rosen. Ett annat mycket vanligt inslag i en blomsteranordning som ska användas som brudbukett är blomman som heter brudslöja. Det är väldigt små vita fina blommor som fyller ut en bukett på ett mycket vackert sätt. Blommor där stjälkarna har taggar på brukar omfamnas av ett silkesband så att bruden kan hålla i buketten utan att skada sig på fingrarna. En brudbukett är helt enkelt en blomsteranordning som binderierna och floristerna lägger stor omsorg på.

Vita blommor till brudbukett har länge varit en tradition och brudbuketten sägs ha funnits sedan 1800-talet. Idag är det dock inte ovanligt att man blandar olika blommor till brudbuketten eftersom många vill ha lite varierande färger och mixade blomstersorter i sin bukett. Trots att blomsteranordningarna har blivit allt modernare på senare tid så är det fortfarande rosen som säljer mest och anses vara den mest klassiska blomman i en brudbukett. En bukett med blandade färger upplevs ofta som lite mer vågad än en helt vit brudbukett.