Börje Borisgren – med rätt att campa på Öland

Frid vare med er läsare av denna arma publikation vi i folkmun kallar Brilliance. På den här domänen hanterar vi alla typer av briljanta ting, eller som vi kallar det ”brillianta” saker. Mitt namn är Börje Borisgren och idag ska jag för er förklara vad jag brinner för allra mest i livet. Camping, på Öland.

Att campa är något människan har gjort sedan urminnes tider. Faktum är många experter hävdar att vår arts ursprung härstammar i direkt led till ett campande folk. Förra veckan grävdes dessutom en antik husvagn fram på Böda, kring Ölands norra udde. Denna vagn användes av en vilsen romare hävdar teorin. Romarriket sträckte sig tvärs över stora delar av Europa för längesedan, och det här tros vara en tidsenlig campare. Kanske hade romaren lämnat sitt förband i Germanien för en tur till Öland?

jag vann en camping på öland
Börje Borisgren – i egen hög person.

Camping på Öland – utan dess like

Jag (Börje Borisgren) var inte förvånad över valet av plats då flera vetenskapliga avhandlingar vänligt, men bestämt indikerar att Böda Hamns Camping är epitetet av campingplats. Det är med andra ord här du ska förlägga din semestervecka, vare sig det är med husvagn, stuga eller – gud förbjude – tält. Här finns allt du söker i form av faciliteter, väder och badmässiga etablissemang. Med det menar jag det så kallade havet, vilket är beläget ett kort stenkast från anläggningen.

Jag heter Börje Borisgren, och jag ämnar att campa.

Jag, 2022

Sägningen ovan yppar jag vid samtliga campingar jag anländer, beroende på personalens svar fattar jag sedan ett beslut över huruvida det är värt för mig att förgylla denna camping med med min närvaro. Hittills har jag nekat samtliga – förutom nyss nämnd camping på Böda. Jag hörde ett ”Borisgren inrapporterar sig” från mina läppar och blev förvånad. Jag hade aldrig tagit mig an en camping tidigare, och trodde aldrig att jag skulle göra det heller.

mina grannar på öland

Jag packade upp mitt livs förtält

En kort tid därefter satt jag sedan i mitt förtält för första gången. Jag införskaffade det 30 år tidigare, men hade aldrig packat upp det eftersom jag nekat samtliga campingar sedan köpet. Den dagen förvandlades mitt liv och sedan dess har ljuset infunnit sig i mitt mörker till liv. Att hitta camping på Öland var samma sak som att hitta kärleken, vilket jag gjorde 1967.

Vad har ni annars på hjärtat? Vänligen motivera och notera vad som sker. Själv ska jag inom kort förära tidgare nämnda camping på Öland igen. Jag kommer att vara där från öppning till stängning, badandes, rökandes och hostandes. I vattnet, ovanpå vattnet, under vattnet. Börje Borisgren bevakar, ser och är ständigt närvarande. Du kan räkna med att jag är där, i alla lägen. Evinnerligen.

Tack.