Gräsklippare

Automatiska gräsklippare överallt!

Nu har jag då haft mina två veckor med semester, ses nästa år semestern. En av de många trevliga sakerna som jag hann med under min semester var att få träffa en gamma kompis. Han är amerikan och var på besök. Vi åkte runt i landet lite, en sväng ut på Öland bland annat. En sak som vi missade dock var att besöka Stockholm, det hade varit trevligt att vissa upp våran fina huvudstad.

Det som imponerade mest var hur grönt Sverige är. All grön skog och så mycket natur som vi ändå har. Men en av de roligaste händelserna var när han fick se en robotgräsklippare för första gången. I USA så är det bara vanliga gräsklippare som gäller, först så trodde han att det var något skämt, men som ni vet så är sådana gräsklippare på var och varannan tomt så han förstod snabbt att det faktiskt var en grej här.

Jag pratade med en man som arbetar på Husqvarna angående varför det är så pass ovanligt med robot gräsklippare i USA.Enligt honom så är det för dyrt att producera gräsklipparna, de kan inte sänka priserna mer och USA är fortfarande et ganska billigt land jämfört med Sverige. Han påstod att det är billigare att betala en ”mexikanare” svart och låta honom klippa gräset, häcken och vattna blommorna. Detta om man slår ut kostnaden över ca 5år och man räknar in service och så vidare. Mycket är ju svårt argumentera emot, men fascinerande.