vaccinera-din-hund

Att vaccinera din hund hos veterinären

I Sverige finns det lagar och regler gällande hur man måste ta hand om sin hund. Det ingår oftast att se till så att djuret inte lider i onödan och det kan den göra om den inte är vaccinerad. Så man kan säga att man måste vaccinera sin hund i Sverige. Det kanske inte står uttryckligen i lagen men det ingår i dess mening. Avsikten med lagen var nämligen att se till att alla djur i Sverige har det bra.

Så om du inte redan har vaccinerat din hund så är det dags att tänka på att göra det så fort som möjligt.

Hos AniCura kan du vaccinera din hund. Läs mer om vaccination och vad de erbjuder på deras sida om vaccinationer.

Vaccination hund på ett smidigt sätt

För att vaccinera sin hund behöver man åka till en veterinär eller en smådjursklinik. Det kräver nästan alltid att man har bokat en tid då vaccination inte klassas som något akut. Det är däremot väldigt viktigt att du känner till om din hund blivit vaccinerad tidigare och mot vad den blivit vaccinerad för. Det kan nämligen orsaka hunden stor skada om den får samma vaccin två gånger. Så se till att kontrollera vilka vaccinationer som din hund fått.

Om du inte är säker på om den närmaste veterinären eller smådjurskliniken gör vaccinationer för hundar så brukar det stå vaccination hund på hemsidan. Då vet man att de vaccinerar hundar. Sen gäller det bara att snabbt boka en tid så att din hund blir så skyddad som möjligt.

Att tänka på när det gäller vaccination hund

Det finns en del saker man måste ha i åtanke. Det första är att vara säker på om hunden fått några vaccinationer sedan tidigare. Om du köpt hunden så brukar det följa med papper på vad hunden gjort. Annars kan man alltid ringa till den förra ägaren och fråga. I värsta fall är den personen osäker och då är det viktigt att man berättar det för veterinären. Så kan han/hon kontrollera om någon vaccination gjorts.

På många sätt är det enklare att vaccinera en hund än en katt så det enda som kan behövas är något som får hunden att känna sig säker. Det kommer nämligen att underlätta för både dig själv och för veterinären. Så om hunden har en speciell snuttefilt eller liknande så kan det vara bra att ta med den. Det är inte alltid de är tillåtna inne hos veterinären men bättre att ha med den än att lämna den hemma.

Hur går en vaccination till

Det skiljer sig lite från klinik till klinik. Men först bokar man en tid och tar med sig alla papper man har på hunden. Det kan vara från tidigare vaccinationer eller liknande. Om man inte har något sådant så är det viktigt att man vet vilka vaccinationer som hunden fått tidigare. Om man är osäker är det viktigt att man berättar det. Sen kommer veterinären att ge hunden de vaccinationer som krävs. Beroende på hur lång tid det tar och vad som behövs kan det krävas återbesök för att få ett fullgott skydd. Så se till att du frågar om det kommer krävas återbesök.