klipp gräset med en automower

Är en Automower den bästa robotgräsklipparen?

En Automower är en robotgräsklippare från varumärket Husqvarna som är den mest populära tillverkaren av robotgräsklippare. Framförallt då de under en längre tid har spenderat enorma summor pengar och tid på att utveckla sina Automowers.

I början av utvecklingen så hade deras första modeller en del av de barnsjukdomar som alla robotgräsklippare har haft. Däremot så har Husqvarna med sitt gedigna arbete tagit bort alla sådana problem. Nu är det en av de bästa robotgräsklipparna på marknaden.

Att säga att Automowern är den bästa robotgräsklipparen är däremot nästan helt omöjligt att säga. Framförallt då det till stor del beror på vilken typ av gräsmatta man har. Även vilken av modellerna inom Automower som man tänkt sig att köpa. För det finns stora skillnader mellan de olika modellerna.

Det som däremot är otvivelaktigt är att Automowern från Husqvarna håller en väldigt hög standard. Deras robotgräsklippare fungerar utomordentligt. Oavsett vilken typ av gräsmatta man har eller hur stor den är. Det finns alltid en modell av Automower som utför jobbet helt felfritt.

Det finns många vanliga misstag som människor gör när de ska köpa en robotgräsklippare. En av de vanligaste är att köpa en som inte klarar av den storleken som gräsmattan faktiskt är.

Vilken Automower ska man köpa?

När man kommit fram till att en Automower från Husqvarna är den rätta robotgräsklipparen så kommer nästa fråga. Vilken av modellerna man ska köpa. Det är inte en helt enkel sak att avgöra. Det beror på om din gräsmatta har någon lutning eller om den är helt plan. Det beror även på hur stor gräsmattan är och vilka extrafunktioner som du behöver.

Det finns enkla sätt att avgöra vilken modell av Automower man faktiskt behöver. Ett är att läsa på ordentligt om de olika modeller som finns. Vad de klarar av och vad de inte klarar av.

För många gör som sagt misstag vid sitt köp. Exempelvis att de köper en robotgräsklippare som inte är gjord för den storleken de har på gräsmattan. Då får man inte heller ett bra resultat. Något som får människor att tro att det är något fel på robotgräsklipparen.

Tvärtom så är det bättre att köpa en robotgräsklippare som har en större kapacitet än vad man har gräsmatta. Då kan man vara helt säker på att gräsmattan sköts på ett ordentligt sätt.

Då man faktiskt köper en Automower för att minska arbetet med gräsmattan. Alltså inte för att öka arbetsbördan så är det viktigt att man väljer rätt modell.

Gör Husqvarna de bästa robotgräsklipparna?

För många människor så är Automowern den bästa robotgräsklipparen de någonsin har använt. För många andra så kanske det inte var det på grund av att de köpt fel modell. Däremot så är det som så att alla Automowers från Husqvarna är bra robotgräsklippare.

Det finns likvärdiga modeller från andra märken som fungerar lika bra som en Automower. Men fördelen man får med Automowern är att det alltid finns reservdelar. Då Husqvarna är svenskt så finns det gott om serviceställen och butiker som säljer reservdelar. Något som många andra märken av robotgräsklippare inte har.

Husqvarnas Automower är utrustade med ett flertal sensorer för att upptäcka hinder. Något som gör att det är säkert att låta barn och husdjur vistas i trädgården. Upptäcker robotgräsklipparen ett hinder väljer den helt enkelt en annan väg.

Ibland tar batteriet slut under tiden maskinen håller på att klippa gräset. Då känner en Automower av detta och åker automatisk och laddar batterierna. När batterierna sedan har laddade igen återupptar den klippningen där den slutade.