däckhotel

Är det värt att betala för ett däckhotel?

Ett däckhotell är precis som det låter ett hotell för däck. Oftast är det bildäck som förvaras i ett däckhotell, men det förekommer även att lastbilsdäck och andra typer av däck förvaras i lokalerna. Det är väldigt fördelaktigt att lagra sina däck hos ett däckhotell eftersom man slipper avvara plats i hemmet. Många förvarar sina däck i ett förråd eller på vinden och det är väldigt otympligt att hämta sina däck från avskilda platser två gånger om året när det är dags att byta däck.

Affärsidén med ett däckhotell är att man lämnar sina sommardäck i en lokal under vintern, sedan kommer man dit och byter till sina sommardäck och lagrar sina vinterdäck på hotellet istället. Det är väldigt smidigt eftersom man slipper lägga in sina däck i bilen när man ska åka och byta dom. De allra flesta däckhotellen erbjuder också att utföra däckbyte.

Vidare så finns det ofta andra extra service som ingår eller går att köpa som ett tillägg hos ett däckhotell. Den vanligaste servicen är att personalen på däckhotellet tvättar och rengör däcken så att de är helt fria från smuts, vägsalt och andra föroreningar som lätt hamnar på däcken när man har använt däcken under en lång tid. Men ofta ingår det även att kunnig personal kontrollerar däckdjupet på däcken. Då kan de meddela dig om däckdjupet är så pass litet att det är olagligt att köra med däcket. Då rekommenderas det starkt att man byter däck eftersom ett omönstrat däck är inte bara olagligt att köra med det utgör också en stor fara för dig som bilförare och omgivningen kring vägarna.

På ett däckhotell så förvaras däcken torrt och mörkt för att däcken inte på något sätt ska slitas under förvaringen. Starkt solljus på ett däck under en längre tid kan leda till slitningar. Därav har de flesta däckhotellen mycket väl anpassade lokaler för att just förvara däck.

Vad kostar ett däckhotel

Priset för att hyra en plats på ett däckhotell varierar beroende på i vilken stad du är samt hur länge man planerar att förvara sina däck där. Ofta erbjuder däckhotell ett rabatterat pris om man abonnerar på sin förvaringsplats. Det innebär att man binder upp sig på att förvara sina däck hos däckhotellet. Det är ett mycket bra sätt att få ett så bra pris som möjligt för sin däckförvaring. Annars går det att betala bara för den tiden som man planerar att förvara sina däck på hotellet. De flesta däckhotellen erbjuder en fast kostnad för en säsong. En säsong innebär antingen vinterförvaring eller sommarförvaring. Men den stora fördelen med ett däckhotell kommer om man väljer att förvara sina däck där under ett helår. Då slipper man lasta in däcken i bilen och man slipper lagra dem på en plats hemma. Att förvara däck tar stor plats och det kan vara svårt att hitta en lämplig plats som är sval, mörk och fri från solljus.

Sammanfattningsvis kan man säga att den största fördelen med ett däckhotell är att man slipper avvara plats för däcken i hemmet samt att man slipper lasta in däcken i bilen när det är dags för att göra ett däckbyte då däckbyte ofta görs av personal på däckhotellet.